Bewegingsdetectie

Service
Een bewegingsmelder of aanwezigheidsmelder reageert niet, hoe kan dit?
Controleer of het “vrijgave object” geactiveerd is. Met dit object kunt u de melder blokkeren of vrijgeven. Indien dit object niet gebruikt wordt, kijk dan via de busmonitor of er überhaupt wel telegrammen worden verstuurd. Zo ja, wordt het telegram dan wel naar het juiste groepsadres verstuurd?
Volledig antwoord
Waarom moet er 2 keer gedrukt worden op een sensor/schakelaar om de verlichting aan te krijgen?
De sensor ‘weet’ waarschijnlijk niet dat de verlichting vanaf een andere plaats bediend is. Dit gebeurt o.a. wanneer een centrale functie (bijvoorbeeld 'alles uit') is geprogrammeerd. Deze functie stuurt de aktor aan via een ander groepadres. Om dit te ondervangen kunt u een statusgroepadres verbinden met het statusobject van de aktor en deze ook verbinden met alle sensoren die de aktor aansturen.
Volledig antwoord
Waarom worden scènes niet goed opgeslagen wanneer ik deze probeer op te slaan met een sensor/bediening?
Controleer via de busmonitor of er lees(read)-telegrammen worden verstuurd. Hierna volgend moeten dan ook antwoord(response)-telegrammen terugkomen. Komen er geen antwoordtelegrammen terug dan betekent dit dat de leesvlag van het uit te lezen object niet aan staat en dat gewijzigde scènes dus ook niet opgeslagen worden. De oplossing is: leesvlag aanzetten.
Volledig antwoord
Terug naar Gebouwautomatisering

Liever direct contact opnemen? Onze medewerkers staan klaar om u te helpen.

Zakelijk

Technical support voor installateurs en groothandel.

Stel uw technische vraag

Particulier

Neem direct telefonisch contact op met Consumenten Support en stel uw technische vraag.

Stel uw technische vraag