Hoe moet ik een noodverlichtingsarmatuur resetten?

Hiervoor zijn twee manieren:

- Koppel netspanning én batterij los en sluit daarna batterij en netspanning weer aan
- Houd de testknop iets meer dan tien seconden ingedrukt
Meer informatie hierover vindt u in de 'snelinstallatiekaart'.

Heeft dit antwoord u geholpen?

Gerelateerde vragen
Wanneer vervang ik de batterijen in decentrale armaturen?
De levensduur van batterijen is sterk afhankelijk van toepassing, onderhoud en omgevingstemperatuur. Voor behoud van een veilige installatie, adviseert VanLien noodverlichting de batterijen om de 4 jaar te vervangen. Voor meer informatie over onderhoud kijkt u op de pagina van "Onderhoudsadvies".
Volledig antwoord
Wat zijn de overwegingen bij de keuze tussen een decentrale vs. een centrale noodverlichtingsinstallatie?
Bij het kiezen van een noodverlichtingsinstallatie spelen veel criteria een rol om tot een optimale keuze te komen. Over het algemeen is een decentrale noodverlichtingsinstallatie (batterij in armaturen) het veiligste en het meest praktisch qua installatie. Echter bij (zeer) grote bouwinstallaties of specifieke omstandigheden zijn er voordelen om een centrale noodverlichtingsinstallatie te kiezen. Op de website vindt u onder de tab ""Kennis & Advies"" de pagina ""Noodverlichting"". Hier staat naast de basisinformatie over noodverlichting, meer informatie met voor- en nadelen over de keuze tussen ""Decentraal en Centraal"". Uiteraard assisteren onze Technische Adviseurs u graag bij het maken van de juiste keuze.
Volledig antwoord
Hoeveel keer per jaar moet men de noodverlichting controleren?
Dat er onderhoud gepleegd moet worden staat omschreven in het Arbo-besluit en de NEN 1010. Hoe vaak dit moet gebeuren wordt niet genoemd. Kijk op de pagina van ""Onderhoudsadviezen"" voor meer informatie. Link naar deze pagina kan u vinden door op het 'Volledige antwoord' te klikken. VanLien Noodverlichting adviseert het volgende: Voer 2x per jaar een functietest (controle van de noodfunctie) en een brandduurtest uit. Vervang minimaal 1x per jaar de continu-fluorescentiebuis. Bij armaturen voorzien van een aparte nood-fluorescentiebuis (naast de continu-fluorescentiebuis) adviseren wij minimaal 1x in de 2 jaar de nood-fluorescentiebuis te vervangen.
Volledig antwoord

Liever direct contact opnemen? Onze medewerkers staan klaar om u te helpen.

Zakelijk

Technical support voor installateurs en groothandel.

Stel uw technische vraag

Particulier

Neem direct telefonisch contact op met Consumenten Support en stel uw technische vraag.

Stel uw technische vraag