Wat is verschil tussen een categorie A en categorie B breaker?

De norm IEC 60947-2 definieert 2 gebruikscatagorie├źn voor vermogensschakelaars om tijd-selectiviteit te verkrijgen.

Categorie A: Vermogensschakelaar niet specifiek voor selectiviteit bij kortsluiting, zonder specifieke korte tijd vertraging.

Categorie B: Vermogensschakelaar specifiek voor selectiviteit bij kortsluiting, met specifieke (instelbare) korte tijd vertraging.

Selectiviteit kan overigens in bepaalde gevallen met beide vermogensschakelaars worden verkregen. Echter, geen tijd-selectiviteit, maar bijvoorbeeld stroom- of energie-selectiviteit.

Heeft dit antwoord u geholpen?

Gerelateerde vragen
Wat is het verschil tussen tripcontact en een hulpcontact?
Een hulpcontact (Q) geeft de in- of uitstand van de vermogensautomaat aan. Een tripcontact (SY) geeft aan of de vermogensautomaat in de trip stand staat. Bijvoorbeeld doordat de beveiliging is aangesproken, of dat er een UVR of SOR is aangesproken. Daarnaast bestaat er ook een S51 contact, dit is een elektronisch trip contact. Dit contact geeft aan of de automaat door de beveiliging/tripunit is aangesproken. Dit kan zijn overbelasting of kortsluiting.
Volledig antwoord
Ik wil mijn vermogensautomaat 'stromen'. Kan ABB dit verzorgen?
Voor het 'stromen', ofwel het instellen en testen, van de Emax2 en Tmax T/XT vermogenschakelaars biedt ABB twee mogelijkheden: - Een ABB gecertificeerde (service)medewerker. Deze kan zowel vanuit de ABB werkplaats als op lokatie de werkzaamheden uitvoeren. Informeer hiervoor naar de bijkomende kosten. - Met behulp van de ABB Ekip T&P test tool. Hiermee kunt u, na het volgen van een training bij ABB, zelf de breaker instellen en testen.
Volledig antwoord
Bestaan er vermogensautomaten met aardlekbeveiligingen?
Ja. Bij onze MCCB's (Moulded Case Circuit Breakers) is het mogelijk om deze met een aardlek unit uit te rusten. De aardlek unit meet en monitort de lekstromen en zorgt voor een correcte uitschakeling via de automaat c.q. schakelaar. Hierbij zijn er mogelijkheden tot 630A.
Volledig antwoord

Liever direct contact opnemen? Onze medewerkers staan klaar om u te helpen.

Zakelijk

Technical support voor installateurs en groothandel.

Stel uw technische vraag

Particulier

Neem direct telefonisch contact op met Consumenten Support en stel uw technische vraag.

Stel uw technische vraag