Welke informatie is nodig voor de juiste keuze van een vermogensautomaat?

De belangrijkste gegegevens zijn:

Nominaal amperage
Afschakelvermogen /onderbrekingsvermogen (kA waarde)
Aantal polen: 3 of 4
Uitvoering: vast, plug-in of uitrijdbaar
Type beveiliging: elektronisch of thermisch magnetisch
Zijn er eventuele accessoires gewenst? Zoals hulpcontacten, motorbediening, vergrendeling, etc. Vermeld ook de stuurspanning.
Een handig hulpmiddel voor de selectie van een vermogensautomaat is onze online E-configure.

Heeft dit antwoord u geholpen?

Gerelateerde vragen
Wat is het verschil tussen een open vermogensautomaat en een gesloten vermogensautomaat?
Emax 2 is de ABB-serie van open vermogensautomaten (Air Circuit Breakers; ACB). Deze worden meestal toegepast voor de beveiliging van stromen van 630 tot 6300A. De XT en Tmax zijn de ABB-serie van gesloten vermogensautomaten (Molded Case Circuit Breakers; MCCB). Deze worden toegepast voor de beveiliging van stromen van 63 tot 1600A. Een open vermogensautomaat is zodanig ontworpen dat de hoofdcontacten toegankelijk zijn voor onderhoudswerkzaamheden. Immers, periodiek onderhoud is van toepassing op een open vermogensautomaat. Bij een gesloten vermogenschakelaar betreft dit een periodieke inspectie. Open vermogensautomaten leveren betere prestaties op het gebied van selectiviteit met gesloten vermogensautomaten stroomafwaarts.
Volledig antwoord
Wat is het verschil tussen de verschillende Emax series?
Emax Deze eerste generatie van de Emax-serie is niet meer leverbaar. Ze zijn uitgerust met trip units van het type PR111, PR112 en PR113. Emax new Deze tweede generatie van de Emax-serie zijn uitgerust met trip units van het type PR121, PR122 en PR123. Emax 2 Deze derde generatie van de Emax-serie behoren tot het actuele assortiment en zijn uitgerust met trip units van het type Ekip Dip, Ekip Touch en Ekip Hi-Touch. Onderstaande foto's geven een overzicht van de verschillende types:
Volledig antwoord
Wat betekenen Icu, Ics, Icw en Icm?
Bij vertalingen van normen kunnen afkortingen verkeerd geïnterpreteerd worden. Om dat te voorkomen, staan in het 'Volledige antwoord' de originele teksten vermeld.
Volledig antwoord

Liever direct contact opnemen? Onze medewerkers staan klaar om u te helpen.

Zakelijk

Technical support voor installateurs en groothandel.

Stel uw technische vraag

Particulier

Neem direct telefonisch contact op met Consumenten Support en stel uw technische vraag.

Stel uw technische vraag